top of page
betonvæg

TID TIL DAGBOG
- om tid og skrivelyst uden præstation

Klassetrin: 6.­-7. klasse
Fag: Kristendomskundskab og dansk
Projektperiode:  Fra januar 2025 
Lektioner: 5 lektioner + mulighed for kirkebesøg

Projektet indeholder

  • Lærervejledning + videoer

  • Dagbogshæfte til hver elev

  • 5 øvelsesvideoer til klassen

  • Valgfrit kirkebesøg 


Dagbogskolen og Skole-kirkesamarbejdet i Horsens tilbyder et forløb med tid som tema – både den kristne tid sat i rammer i vores kalenderssystem og elevernes egen tidsoplevelser sat i rammer af dagbogs-skrivning.

 

Forløb
Dagbogsskolen.dk har særligt til projektet produceret fem små film, hvor eleverne i løbet af en uge/projektperiode dagligt kan få 20 minutters øvelser og musik til at komme i skrivehumør af.

 

Temaet for dagbogsdagene er tid, og eleverne skal arbejde med fortid, nutid og fremtid, herunder minder, drømme, sansning og fantasi.

 

Dagbogen tilbyder et rum, der er elevernes helt eget, som de selv kan præge og udvikle. Et rum uden regler, retstavning og præstation. Håbet er, at projektet kan være katalysator for mere skrivelyst hos eleverne.

 

I et særligt dagbogshæfte skal eleverne arbejde med og udfylde i løbet af ugen.

 

Hver dag starter med et hurtigskriv, hvorefter de vil se en lille video, som præsenterer dem for dagens tema og den/de efterfølgende skriveøvelser. Øvelserne vil drage inspiration fra litteraturen såvel som kunsten i bredere forstand med eksempler på blandt andet udgiven dagbogslitteratur. De vil blive præsenteret for samtids- såvel som ældre værker. I løbet af ugen får eleverne en indføring i dagbogen som et kreativt og omsorgsfuldt rum, som forhåbentlig vil give nogle af dem blod på tanden til at skrive videre, og andre en bevidsthed om vigtigheden i at have et rum som er deres helt eget. Et rum hvor man kan puste ud og lade op.

 

Kirkebesøg 

Det er muligt at tilvælge et kirkebesøg i forbindelse med projektet. Her skal eleverne møde præsten ved kirken, der fortæller, hvad kirkerummet er for et særligt sted. Eleverne får tid til at prøve at sidde i kirkerummet og samle tankerne og måske få skrevet noget ned i deres dagbog.

Dagbog forside_edited_edited_edited_edit

Tilmelding: Tid til dagbog

Tak for din indsendelse!

Denne formular accepterer ikke længere indsendelser.

bottom of page